HTML

Gluténmentes, néha paleo ételek

Friss topikok

Címkék

Fasírtgolyó

2014.10.18. 09:03 MJ Era

image_1413614444.jpg_2730x1536

Nagyon szeretjük, mégis ritkán készítem. Nekem ez már a macerásabb kategória. De egy jó buli kedvéért mindent! :) Ez most a lányom 6. Szülinapi zsúrjára készült. Drága kicsi fiam állítása szerint nem szereti, de 10 percig (amíg le nem állítottam) csöndben ette....szóval finom!

 

Hozzávalók:

500 gr darált hús / én most pulykát használtam

1-2 gerezd fokhagyma ( mérettől függ)

1 vöröshagyma

2-3 db nyers krumpli ( ha nagyobbak elég a 2 db)

2 egész tojás

só, bors, pirospaprika

kevés rizsliszt

 

Elkészítés:

Apróra vágom a vöröshagymát és kevés olajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Addig a krumplit meghámozom és nyersen a legkisebb lyukon lereszelem. Egy nagy tálban (hogy kényelmesen lehessen keverni) elkezdtem összekeverni a többi hozzávalót. Hús, összezúzott fokhagyma, tojás fűszerek (én 1-1 kk sót és borsot használtam és 2 tk paprikát). Ha kihűlt hozzákeverem a hagymát és a krumplit. Miután jól összekeverem kezdődhet a gombóc gyártás! Egy tepsibe sütőpapírt rakok. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A kis gombócokat meghengergetem rizslisztben és megy is a tepsibe. Maximum fél óra alatt megsül. Figyelni kell! Ha mozognak a golyócskák akkor megsült. Érdemes ilyenkor átforgatni, hogy picit megpiruljon a másik fele is!

 

 Jó étvágyat! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentes-paleo.blog.hu/api/trackback/id/tr316804531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása