Nagyon szeretjük, mégis ritkán készítem. Nekem ez már a macerásabb kategória. De egy jó buli kedvéért mindent! :) Ez most a lányom 6. Szülinapi zsúrjára készült. Drága kicsi fiam állítása szerint nem szereti, de 10 percig (amíg le nem állítottam) csöndben ette....szóval finom!
Hozzávalók:
500 gr darált hús / én most pulykát használtam
1-2 gerezd fokhagyma ( mérettől függ)
1 vöröshagyma
2-3 db nyers krumpli ( ha nagyobbak elég a 2 db)
2 egész tojás
só, bors, pirospaprika
kevés rizsliszt
Elkészítés:
Apróra vágom a vöröshagymát és kevés olajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Addig a krumplit meghámozom és nyersen a legkisebb lyukon lereszelem. Egy nagy tálban (hogy kényelmesen lehessen keverni) elkezdtem összekeverni a többi hozzávalót. Hús, összezúzott fokhagyma, tojás fűszerek (én 1-1 kk sót és borsot használtam és 2 tk paprikát). Ha kihűlt hozzákeverem a hagymát és a krumplit. Miután jól összekeverem kezdődhet a gombóc gyártás! Egy tepsibe sütőpapírt rakok. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A kis gombócokat meghengergetem rizslisztben és megy is a tepsibe. Maximum fél óra alatt megsül. Figyelni kell! Ha mozognak a golyócskák akkor megsült. Érdemes ilyenkor átforgatni, hogy picit megpiruljon a másik fele is!
Jó étvágyat! :)