Amikor elkezdtem gluténmentesen enni a legnehezebb számomra az volt, hogy lemondjak a nokedli, tészta, pizza hármasról. Sokfélét kipróbáltam. Pizzát már itt is megosztottam. Rizstésztából szinte bármelyik jó, de meg kell nézni az összetevőket, mert érdekes dolgok is előfordulnak benne. Íme pedig a nokedli receptem. Egyszerű és gyors!
Ez a mennyiség 2 főnek elegendő:
15 dkg rizsliszt
1 tojás
2 ek olaj (én olívaolajat használtam, de szerintem kókuszzsírral is jò)
1 kk só
víz
Elkeszítés:
Összekeverem a hozzávalókat, először a víz nélkül. Majd lassan hozzákeverem a vizet úgy hogy ne legyen túl híg. Ha véletlenül mégis híg lesz akkor lehet még lisztet hozzáadni. Akkor jó, ha nem folyik le a kanálról. Egy lábasban vizet forralok. Rakok bele kevés sót ( kb 2 kk) és egy kevés olajat. Hagyományos nokedli szaggatóval a vízbe szaggatom. Rövid idő alatt kész!