Ez a recept egy nagy kedvenc, mert sokoldalúan felhadználható. Piskótát szerintem mindenki kedveli. Ezt szoktam haszmálni torta sütéshez is. Vagy meggyel, reszelt almával, kakaóporral a tésztában készítem. A képen cseresznyés változat látható.
Hozzávalók:
8 ek viz
8 ek rizsliszt
8 egész tojás
8 ek cukor
Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verem. Hozzáadom a tojás sárgáját és óvatosan átforgatom. Ezután a rizslisztet keverem bele. 30x36 cm tepsibe vagy tortaformába öntöm amit előtte kibéleltem vagy kikentem és rizsliszttel megintettem. Ilyenkor "dobálom" bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőbe teszem -180 fok légkeverés- ha betettem csökkentem a hőfokot. Amikor majdnem elkészült meg szoktam szórni összetört dióval, ha elkészült akkor pedig vaníliás cukorral (mindkettő elhagyható!).
Jó étvágyat! :)