Jó rég nem jelentkeztem...a sütés-főzés nem állt meg csak kicsit időhiányos volt ez az időszak! Igyekszem újra felpörögni :)
Ez a recept most aktuális ezért ezzel kezdem :)
Az alap recept Sthal Judit karácsonyi újságjában található, de én szokás szerint átalakítottam, hogy mi is ehessük!
Hozzávalók:
15 dkg cukor
1 dl méz
1 dl víz
1 ek őrölt fahéj
1,5 tk őrölt kardamon
1,5 tk őrölt szegfűszeg
2 tk reszelt narancshéj
12,5 dkg kókuszzsír
45+3 dkg rizsliszt
1,5 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
nyújtáshoz kevés liszt
Elkészítés:
A cukrot, a mézet és a vizet egy kis fazékban mérsékelt tűzön kevergetve felfőzzük. Amint forrni kezd levesszük a tűzről és beletesszük a fűszereket és a narancs héjét. (Nekem nem volt otthon kezeletlen narancs így a narancsnak frissen facsart levét használtam, ugyanúgy 2 teáskanállal).
A kókuszzsírt beletesszük egy keverőtálba és ráöntöm a forró keveréket. Amíg kihűl többször megkeverjük!
A lisztet és a többi alapanyagot hozzáadjuk a kihűlt fűszeres keverékhez.és tésztává gyúrjuk. Nem nehéz nekem a gyerkőcök is csinálták! Amit összeállt egy folpackba csomagoljuk, lelapítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Következő nap előmelegítjük a sütőt 200 fokra.Tepsibe sütőpapírt teszünk és arra szaggatjuk ki a tésztát amit kb. fél centire nyújtunk. 6-7 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!