Nagyon szerettem volna valami gyors finomságot! Az eredeti recept az Apróséf.hu oldalról való, az viszont nem volt gluténmentes, Mondtam a gyerkőcnek hagyjunk a többieknek is azt válaszolta, biztos van még itthon alapanyag egy új adaghoz... :)
Hozzávalók:
A bevonathoz:
100 gr kristálycukor
1.5 tk örölt fahéj
A tésztához:
1,5 tk kristálycukor
fél tk só
250 ml Víz
4 ek étolaj
120 g rizsliszt
Mártogatóshoz: (Én ezt nem készítettem el, mivel magában is jó volt és lekvárral is finom)
100 gr étcsokoládé 45-59 %
125 ml tejszín (30-32 %-os)
Elkészítés:
1. A bevonathoz szükséges anyagokat egy tányéron összekeverjük majd félre rakjuk.
2. Egy lábosban tegyük fel főzni: víz, só, cukor olaj keveréket. Ha felforrt lehúzzuk a tűzről és akkor adjuk hozzá a lisztet jól összekeverjük amíg összeáll egy labdává.
3. Egy nagy széles lábasban felmelegítjük a sütéshez az olajat. Habszákba töltjük (nekem ez nem volt, így nylon zacskóba töltöttem aminek kivágtam a csücskét), Amikor már elég meleg az olaj belevágok csíkokat. Aranybarnára sütöm. Majd papírra rakom utána pedig az előre elkészített bevonatba forgatom.
4. A mártogatós elkészítése: a csokit forrázzuk le tejszínnel és keverjük simára.
Jó étvágyat!