HTML

Gluténmentes, néha paleo ételek

Friss topikok

Címkék

(Majdnem) Paleo keksz

2014.12.30. 14:45 MJ Era

Új "szerelem" , így tudnám jellemezni ezt a kekszet, pedig nem vagyok édessszájú -bár lehet ezzel a keksszel ez megdőlt :) 

Egyszerű, könnyű elkészíteni és mindennel együtt kb 25 perc alatt kész.

 

Hozzávalók:

7 dkg mandulaliszt (eredeti receptben tört mandula)

7 dkg kókuszzsír

1 mokkás kanál szódabikarbóna

10 dkg cukor (lehet Eritrit vagy nyírfacukor is)

2 db tojás

20+10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Egy lábasban lassú tűzön odatesszük a cukrot a kókuszzsírt és 20 dkg étcsokoládét. Ahogy összeolvadtak levesszük és hagyjuk kicsit hülni. Ezután keverjük bele a tojást, szódabikarbónát és a lisztet. A maradék csokoládét (10 dkg)  apróra vágjuk és ezt is belekeverjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszából dió nagyságú golyókat gyúrunk. Ezt lelapítjuk a kezünkkel vagy pohárral vagy kanállal. Kb 10-12 perc alatt megsül. Nagyon oda kell figyelni a sütésnél, mert gyorsan megég. Nekem 10 perc elég volt a sütéshez, az eredeti receptben 12 perc van.  

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Eredeti receptet a NőkLapjaCafe-n találtam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentes-paleo.blog.hu/api/trackback/id/tr207017243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása