Új "szerelem" , így tudnám jellemezni ezt a kekszet, pedig nem vagyok édessszájú -bár lehet ezzel a keksszel ez megdőlt :)
Egyszerű, könnyű elkészíteni és mindennel együtt kb 25 perc alatt kész.
Hozzávalók:
7 dkg mandulaliszt (eredeti receptben tört mandula)
7 dkg kókuszzsír
1 mokkás kanál szódabikarbóna
10 dkg cukor (lehet Eritrit vagy nyírfacukor is)
2 db tojás
20+10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Egy lábasban lassú tűzön odatesszük a cukrot a kókuszzsírt és 20 dkg étcsokoládét. Ahogy összeolvadtak levesszük és hagyjuk kicsit hülni. Ezután keverjük bele a tojást, szódabikarbónát és a lisztet. A maradék csokoládét (10 dkg) apróra vágjuk és ezt is belekeverjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszából dió nagyságú golyókat gyúrunk. Ezt lelapítjuk a kezünkkel vagy pohárral vagy kanállal. Kb 10-12 perc alatt megsül. Nagyon oda kell figyelni a sütésnél, mert gyorsan megég. Nekem 10 perc elég volt a sütéshez, az eredeti receptben 12 perc van.
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Eredeti receptet a NőkLapjaCafe-n találtam.